Pretraga
Zavod
  Izbornik Zatvori
  RSS

  Novosti

  U svrhu monitoringa izvršeno je uzorkovanje vode za ljudsku potrošnju iz lokalne vodoopskrbe naselja Novi Bezdan od strane djelatnika Službe za zdravstvenu ekologiju, Nastavnog Zavoda za javno zdravstvo Osječko – baranjske županije.
  Zbog godišnjeg remonta tvrtke DS Smith Belišće Croatia d.o.o. u razdoblju od 13.9. do 22.9.2023. na području Grada Belišće i Općine Marijanci voda ne preporučuje za ljudsku potrošnju.
  OSLOBODIMO MOĆ ZNANJA DA ZAUSTAVIMO NAJVEĆEG SVJETSKOG UBOJICU: KARDIOVASKULARNU BOLEST Svjetski dan srca podsjetnik je svima diljem svijeta da se brinu o svom srcu. Ovogodišnja kampanja usmjerena je na ključni korak: upoznajmo svoja srca!
  Dana 18. kolovoza 2023. godine djelatnici Službe za zdravstvenu ekologiju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije izvršili su uzorkovanje vode za kupanje na Bajeru Jug II. Vizualnim pregledom kupališta utvrđena je mogućnost prisutnosti cijanobakterija.
  U svrhu praćenja zdravstvene ispravnosti vode namijenjene za ljudsku potrošnju na javnim slavinama 31. srpnja 2023. izvršeno je uzorkovanje vode za ljudsku potrošnju na javnoj slavini u Bijelom Brdu, Nikole Tesle bb, groblje, od strane djelatnika Službe za zdravstvenu ekologiju, Nastavnog Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije.
  Ispitivanjem uzoraka vode za ljudsku potrošnju iz individualnog bunara u mjestu Bistrinci, Svetište svete Ane (od 12. srpnja 2023. godine) utvrđene su NESUKLADNOSTI rezultata analize s maksimalno dopuštenim koncentracijama ...
  Privatni iznajmljivači koji u sklopu svojih smještajnih kapaciteta imaju unutarnje, vanjske i whirpool bazene u obvezi su osigurati zdravstveno ispravnu vodu za korisnike svojih bazena sukladno važećim zakonskim propisima.
  U svrhu monitoringa, 13. lipnja 2023. godine izvršeno je uzorkovanje vode za ljudsku potrošnju iz lokalne vodoopskrbe naselja Novi Bezdan od strane djelatnika Službe za zdravstvenu ekologiju, Nastavnog Zavoda za javno zdravstvo Osječko – baranjske županije.
  U svrhu monitoringa izvršeno je uzorkovanje vode za ljudsku potrošnju iz lokalne vodoopskrbe naselja Josipovac Punitovački od strane djelatnika Službe za zdravstvenu ekologiju, Nastavnog Zavoda za javno zdravstvo Osječko – baranjske županije.
  Cijepljenje protiv bolesti COVID-19 se od 01.06.2023. više neće vršiti na punktovima u županiji. U slučaju da je netko i dalje zainteresiran za cijepljenje protiv bolesti COVID-19, može se cijepiti u Osijeku u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo u Službi za epidemiologiju i na svim ispostavama Službe (Đakovo, Beli Manastir, Našice, Belišće) te kod odabranog liječnika obiteljske medicine uz prethodno najavljivanje.
  Osjećate nadutost, mučninu, bol u želucu, žgaravicu? Muče vas hemoroidi, loša probava, umor, glavobolje, migrene, problemi s tjelesnom masom, promjene na koži? Procjenjuje se da 20-40 % populacije ima odgođenu alergiju na hranu, tj. intolerantni su na određene namirnice. Takve alergije na hranu nisu odmah očite, ali izazivaju niz odgođenih simptoma.
  Hrvatski Sabor je 9. ožujka 2022. donio Odluku o proglašenju Hrvatskog dana dijabetesa (šećerne bolesti) 14. svibnja. Obilježavanje ovog dana će doprinijeti utjecaju na unapređenje zdravlja, sprječavanju, ranom otkrivanju i liječenju šećerne bolesti i njenih komplikacija te podizanju kvalitete života oboljelih.
  Svjetski tjedan cijepljenja obilježava se svake godine zadnji tjedan u travnju. Cilj je istaknuti važnost cjepiva u zaštiti protiv zaraznih bolesti osoba svih dobnih skupina.
  U 2023. godini Svjetska zdravstvena organizacija na Svjetski dan zdravlja - 7. travnja obilježava 75. godišnjicu svog postojanja i unapređenja javnog zdravstva. Godine 1948. brojne zemlje svijeta su se udružile i osnovale Svjetsku zdravstvenu organizaciju zbog promicanja zdravlja kako bi svaka osoba u svijetu mogla postići najvišu razinu zdravlja za svoju dobrobit i blagostanje.
  Zašto se prijaviti? Tvoj prvi razgovor s nutricionistom? Nutricionist je stručna osoba koja ti može približiti smjernice pravilne prehrane i za tebe kreirati zdrave recepte i biti podrška u ostvarenju tvojih “nutritivnih ciljeva”. Ne zaboravi, pravilna prehrana dio je zdravih životnih navika i svakom djetetu i mladoj osobi omogućuje najbolji mogući rast i razvoj te sprječava nastanak kroničnih nezaraznih bolesti.
  Ispitivanjem uzoraka vode za ljudsku potrošnju iz individualnih bunara u naselju Karašica (od 3. ožujka 2023. godine) utvrđene su NESUKLADNOSTI rezultata analize s maksimalno dopuštenim koncentracijama (MDK) koje su propisane Pravilnikom o parametrima sukladnosti, metodama analize, monitoringu i planovima sigurnosti vode ...
  Hrvatski liječnički zbor - Hrvatsko epidemiološko društvo i Nastavni zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije organiziraju 5. hrvatski epidemiološki kongres s međunarodnim sudjelovanjem „Kontinuitet, izazovi i budućnost epidemiološke struke“ u Osijeku.
  01 ožu 2023 Svjetski dan sluha
  Od 2007. godine se 3. ožujka obilježava Međunarodni dan sluha. Ovaj dan je posvećen podizanju svijesti i poticanju brige o uhu i sluhu. Cilj obilježavanja ovog dana stavljanje je naglaska na važnost pravilnog i sigurnog slušanja, budući da na taj način možemo zadržati dobar sluh tijekom cijelog života.
  Ako ste zabrinuti zbog pojave nekog od znakova bolesti, ili imate pozitivnu obiteljsku anamnezu CRC i/ili bolujete od upalnih bolesti crijeva javite se izabranom liječniku obiteljske medicine! Simptomi raka debelog crijeva i raka rektuma mogu biti povezani s mnogim drugim zdravstvenim stanjima. Samo liječnik može odrediti uzrok vaših simptoma
  Hrvatski dan nepušenja održava se uvijek na prvi dan korizme - Pepelnicu, budući da je to razdoblje kad većina ljudi razmišlja o odricanju od nečega u čemu uživaju tijekom godine. To je prilika da pušači razmisle o svojoj ovisnosti o cigaretama, a da im nepušači pomognu da se odreknu cigareta čitavo vrijeme korizme te da nakon toga zauvijek ostanu nepušači.