Pretraga
Zavod
  Izbornik Zatvori
  RSS

  Novosti

  Listopad je mjesec borbe protiv raka dojke, a vrhunac obilježavanja je DAN RUŽIČASTE VRPCE, koji se održava svake godine prve subote u listopadu.
  Svjetski dan srca obilježava se od 2000. godine s ciljem informiranja ljudi diljem svijeta o kardiovaskularnim bolestima koje su vodeći svjetski uzroci smrti. Svjetski dan srca obilježava se 29. rujna svake godine, a ove se godine obilježava pod motom „Koristi srce“.
  Program „Biciklom do zdravlja” provodi se kao javnozdravstvena akcija s ciljem promoviranja bicikliranja kao zdravoga načina života i uključivanja bicikla u svakodnevni život građana/pacijenta.
  Od 1992. godine, svjetski tjedan dojenja svake se godine obilježava od 1. do 7. kolovoza s ciljem poticanja svijesti o važnosti i dobrobiti dojenja za dijete, majku i cjelokupnu zajednicu.
  7. travnja 1948. osnovana je Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) te se od tada svake godine tog datuma obilježava Svjetski dan zdravlja s ciljem stavljanja naglaska na određenu zdravstvenu temu.
  24 svi 2022 Škola nepušenja
  Želite prestati pušiti, a ne znate kako?! Poklonite si najbolji poklon i prijavite se u Školu nepušenja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije. Vidimo se!
  „Mjerite pravilno svoj krvni tlak, kontrolirajte ga i živite duže!“ Svjetski dan hipertenzije svake se godine tradicionalno obilježava 17. svibnja. Budući da se radi o bolesti velikog javnozdravstvenog i kliničkog značaja, potrebno je educirati građane o hipertenziji i podići svijest o istoj.
  Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) i javnozdravstveni stručnjaci diljem svijeta odlučili su ove godine obilježiti Svjetski dan nepušenja upozoravajući na mnogobrojne načine kojima duhan onečišćuje naš okoliš.
  23.04.2022. održan je SIZOS - Zdravstveni simpozij Osijek na kojem je predavanje pod nazivom "Prekomjerna tjelesna masa i debljina kod školske djece" održala naša liječnica iz Službe za školsku i sveučilišnu medicinu Ivana Šimić, dr.med.
  05.05.2022. u Osnovnoj školi Josipovac održana je radionica u sklopu Festivala znanosti pod vodstvom doc. dr. sc. Vesne Bilić-Kirin, dr.med, Ivane Šimić, dr.med i dr.sc. Jelene Kovačević, dr.med.
  Ukoliko ste zainteresirani za dobrovoljno (besplatno) cijepljenje protiv Humanog papiloma virusa(HPV-a) možete se javiti na službu za školsku medicinu!
  Radi smanjene potrebe testiranja na SARS-CoV-2 na lokaciji Dom zdravlja Đakovo, daljnja testiranja će se provoditi prema slijedećem rasporedu:
  7. travnja 1948. osnovana je Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) te se od tada svake godine tog datuma obilježava Svjetski dan zdravlja s ciljem stavljanja naglaska na određenu zdravstvenu temu.
  Svjetski dan borbe protiv alkoholizma obilježava se 1. travnja te isti upozorava na ovaj značajni javnozdravstveni problem današnjice. Ovisnost o alkoholu nije samo zdravstveni već i društveni problem s mnoštvo reperkusija po suvremeno društvo.
  Uzročnik tuberkuloze, Mycobacterium tuberculosis, otkriven je 24. ožujka 1882. godine. Identifikacija uzročnika bila je važan korak prema kontroli i eliminaciji tuberkuloze. Sto godina kasnije, taj je datum proglašen Svjetskim danom borbe protiv tuberkuloze. Cilj je podići svijest o tuberkulozi i njenom utjecaju na današnji svijet.
  Down Syndrom International (DSI) službeno je odredio 21. ožujak kao Svjetski dan osoba s Down sindromom (WDSD). Taj datum odabran je kako bi označio jedinstvenost Downova sindroma, genetskog poremećaja uzrokovanog trisomijom 21. kromosoma.
  Od ponedjeljka, 7. 3. 2022. godine TESTIRANJE NA SARS-CoV-2 će se provoditi OD PONEDJELJKA DO PETKA u vremenu od 08:00 do 10:00 sati.
  Obveznici upisa u osnovnu školu za školsku godinu 2022./2023. godinu su djeca rođena u razdoblju od 1. travnja 2015. do 31. ožujka 2016. godine i djeca kojoj je u školskoj godini 2021./2022. odgođen upis u prvi razred osnovne škole.
  Od srijede, 2. ožujka 2022. godine UKIDA SE TESTIRANJE IZ AUTOMOBILA „DRIVE-IN“ na SARS-CoV-2 virus na lokaciji kod dvorane Gradski vrt. TESTIRANJE NA SARS-CoV-2 provoditi će se isključivo na označenom punktu ispred zgrade Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, adresa: Franje Krežme 1, Osijek. Testiranje se provodi od ponedjeljka do subote u vremenu od 08:00 do 10:00 sati temeljem izdane e-uputnice liječnika primarne zdravstvene zaštite ili na vlastiti zahtjev uz plaćanje.
  Unatoč svim naporima koje smo poduzeli kako bismo svim sugrađanima omogućili dostupnost cijepljenja protiv bolesti COVID-19 , ipak je još uvijek u nekoliko Općina u Osječko-baranjskoj županiji procijepljenost je niska (ispod 40% ukupnog stanovništva).