Pretraga
Zavod
  Izbornik Zatvori
  RSS

  Novosti

  Javnozdravstvena kampanja „Dan CRVENIH HALJINA“ pokrenuta je kako bi se podigla svijest o moždanom udaru kod žena. Moždani udar u žena nedovoljno je prepoznat, nedovoljno istražen i nedovoljno liječen.
  Predmet javnog natječaja je prodaja nekretnine u Osijeku, upisane u knjigu položenih ugovora Općinskog suda u Osijeku, Zemljišnoknjižni odjel Osijek broj poduloška; 18307/zk.ul.br.18295, označene kao k.č.br.6445/4 u k.o.Osijek
  U tijeku je natječaj za novo radno mjesto - Sanitarni inženjer VŠS, na neodređeno vrijeme. Više o tome na ovom linku
  Povodom Svjetskog dana borbe protiv AIDS-a, 1. prosinca, UNAIDS nas poziva da razmotrimo sve nejednakosti koje koče napredak u okončanju ove pandemije, a slogan ovogodišnje kampanje – „IZJEDNAČIMO SE – BUDIMO JEDNAKI“ poziv je zajedničkom radu na rješavanju nejednakosti i pomoći u okončanju ove pandemije, s ciljem uklanjanja AIDS-a kao globalne prijetnje zdravlju do 2030. godine.
  Naziv tolerancija nastao je iz latinskog glagola tolerare, koji znači „trpjeti“, „podnositi“. U svakom društvu, a i u životu svakog pojedinca, ima mnogo toga što treba otrpjeti ili podnijeti, pa se uvriježilo naziv tolerancija koristiti u nekoliko različitih značenja.
  16 stu 2022 Movember
  Studeni je mjesec u kojem se želi podići svijest i upozoriti na važnost borbe protiv raka prostate koji je posljednjih godina poznat i kao „Movember“ (od engl. moustache=brkovi i November).
  Svjetski dan dijabetesa (WDD) pokrenuli su 1991. IDF (International Diabetes Federation) i Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) kao odgovor na sve veće prijetnje zdravlju koju predstavlja dijabetes.
  Ispitivanjem uzoraka vode za ljudsku potrošnju iz individualnih bunara u naselju Makloševac utvrđene su nesukladnosti s maksimalno dopuštenim koncentracijama koje su propisane Pravilnikom o parametrima sukladnosti, metodama analize, monitoringu i planovima sigurnosti vode za ljudsku potrošnju te načinu vođenja registra pravnih osoba koje obavljaju djelatnost javne vodoopskrbe (NN br. 125/17 i 36/20) zbog mikrobioloških i fizikalno-kemijskih onečišćenja.
  Hrvatski zavod za javno zdravstvo ove godine je naručio četverovalentno inaktivirano cjepivo protiv sezonske gripe koje će kao i dosadašnjih godina biti besplatno za osobe koje imaju povećani rizik od teškog oblika gripe i njezinih komplikacija.
  Listopad je mjesec borbe protiv raka dojke, a vrhunac obilježavanja je DAN RUŽIČASTE VRPCE, koji se održava svake godine prve subote u listopadu.
  Svjetski dan srca obilježava se od 2000. godine s ciljem informiranja ljudi diljem svijeta o kardiovaskularnim bolestima koje su vodeći svjetski uzroci smrti. Svjetski dan srca obilježava se 29. rujna svake godine, a ove se godine obilježava pod motom „Koristi srce“.
  Program „Biciklom do zdravlja” provodi se kao javnozdravstvena akcija s ciljem promoviranja bicikliranja kao zdravoga načina života i uključivanja bicikla u svakodnevni život građana/pacijenta.
  Od 1992. godine, svjetski tjedan dojenja svake se godine obilježava od 1. do 7. kolovoza s ciljem poticanja svijesti o važnosti i dobrobiti dojenja za dijete, majku i cjelokupnu zajednicu.
  7. travnja 1948. osnovana je Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) te se od tada svake godine tog datuma obilježava Svjetski dan zdravlja s ciljem stavljanja naglaska na određenu zdravstvenu temu.
  24 svi 2022 Škola nepušenja
  Želite prestati pušiti, a ne znate kako?! Poklonite si najbolji poklon i prijavite se u Školu nepušenja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije. Vidimo se!
  „Mjerite pravilno svoj krvni tlak, kontrolirajte ga i živite duže!“ Svjetski dan hipertenzije svake se godine tradicionalno obilježava 17. svibnja. Budući da se radi o bolesti velikog javnozdravstvenog i kliničkog značaja, potrebno je educirati građane o hipertenziji i podići svijest o istoj.
  Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) i javnozdravstveni stručnjaci diljem svijeta odlučili su ove godine obilježiti Svjetski dan nepušenja upozoravajući na mnogobrojne načine kojima duhan onečišćuje naš okoliš.
  23.04.2022. održan je SIZOS - Zdravstveni simpozij Osijek na kojem je predavanje pod nazivom "Prekomjerna tjelesna masa i debljina kod školske djece" održala naša liječnica iz Službe za školsku i sveučilišnu medicinu Ivana Šimić, dr.med.
  05.05.2022. u Osnovnoj školi Josipovac održana je radionica u sklopu Festivala znanosti pod vodstvom doc. dr. sc. Vesne Bilić-Kirin, dr.med, Ivane Šimić, dr.med i dr.sc. Jelene Kovačević, dr.med.
  Ukoliko ste zainteresirani za dobrovoljno (besplatno) cijepljenje protiv Humanog papiloma virusa(HPV-a) možete se javiti na službu za školsku medicinu!