Pretraga
Zavod
  Izbornik Zatvori

  Služba za epidemiologiju

  Služba obavlja slijedeće poslove: vodi registre kliconoša akutnih i kroničnih zaraznih bolesti, te provodi epidemiološki nadzor rizičnih mjesta za eventualnu pojavu zaraznih bolesti: jaslice, dječji vrtići, osnovne i srednje škole, đački domovi, domovi umirovljenika, objekti društvene prehrane. Dio posla je i planiranje, organizacija, kontrola, evaluacija, te pravljenje mjesečnih i godišnjih izvješća o provođenju obvezatnih cijepljenja na području Osječko-baranjske županije. Uz to, prate se i evidentiraju eventualne nepoželjne nuspojave i postvakcinalne komplikacije. Uz obvezatna, Služba obavlja i aplikaciju neobveznih cjepiva, a epidemiološki indiciranih cjepiva kao što je cjepivo protiv trbušnog tifusa, pneumokokne bolesti, krpeljnog meningoencefalitisa, bjesnoće i gripe. Služba za epidemiologiju, u okviru mjera za sprečavanje bolesti, kontinuirano radi na provođenju zdravstvenog odgoja i zdravstvenog prosvjećivanja stanovništva kroz pripremu promotivnih materijala, letaka i brošura, prigodnih predavanja za pučanstvo i provođenjem tečaja tzv. "Higijenskog minimuma" za osobe zaposlene u proizvodnji, prometu i prodaji namirnica za ljudsku uporabu. U Službi za epidemiologiju kontinuirano se obavlja edukacija zdravstvenih zaposlenika srednje, više i visoke stručne spreme tijekom njihovog pripravničkog staža. Zaposlenici sudjeluju i u provođenju nastave na srednjoj i višoj Medicinskoj školi u Osijeku i na Medicinskom Fakultetu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera.

  Pogledajte kao Rešetka Popis
  Sortirajte kao
  Prikaz po stranici

  Tečaj za stjecanje potrebnog znanja o sprječavanju zaraznih bolesti

  Ovaj tečaj se odnosi na frizere, kozmetičare, pedikere, osobe koje obavljaju poslove u proizvodnji, odnosno prometu kozmetičkih proizvoda te osobe koje obavljaju poslove unošenja boja i stranih tijela u kožu i sluznice
  43,80 €

  Prošireni program - Tečaj za stjecanje potrebnog znanja o zdravstvenoj ispravnosti hrane i osobnoj higijeni osoba

  Ovaj tečaj se odnosi na sve osobe koje rade u proizvodnji i prometu hranom i vodom za ljudsku potrošnju, osim osoba u primarnoj proizvodnji. Tečaj je potrebno imati položen prije početka rada i obnavljati ga svakih pet godina.
  73,00 €

  Sanitarne knjižice

  Svaka fizička ili pravna osoba samostalno, na vlastitu odgovornost i sukladno Pravilniku određuje kakav se pregled treba zatražiti i napraviti obzirom na posao koji obavlja. Zdravstveni pregled svih osoba koje podliježu zdravstvenom nadzoru obavlja se jedanput godišnje, a sadržaj pregleda razlikuje se ovisno o vrsti posla koji osoba obavlja.
  0,00 €

  Imunizacija i kemoprofilaksa protiv zaraznih bolesti

  Prema obveznom Programu cijepljenja u RH cijepljenje se provodi protiv sljedećih zaraznih bolesti: difterije, tetanusa, hripavca, dječje paralize, ospica, zaušnjaka, rubele, tuberkuloze, hepatitisa B, bolesti izazvanih s haemophilus infl. tipa B i pneumokokne bolesti.
  0,00 €

  Osnovni program - Tečaj za stjecanje potrebnog znanja o zdravstvenoj ispravnosti hrane i osobnoj higijeni osoba

  Ovaj tečaj se odnosi na sve osobe koje rade u proizvodnji i prometu hranom i vodom za ljudsku potrošnju, osim osoba u primarnoj proizvodnji. Tečaj je potrebno imati položen prije početka rada i obnavljati ga svakih pet godina.
  36,50 €

  HACCP - prijavnica za ponudu

  Za implementaciju HACCP sustava u vašem objektu možete se prijaviti putem prijavnice koju trebate ispuniti ovdje na našim web stranicama ili poslati prijavnicu u prilogu e-mailom. Na osnovu prijave dogovaramo obilazak vašeg objekta i izdajemo vam ponudu.
  0,00 €