Pretraga
Zavod
  Izbornik Zatvori

  Prošireni program - Tečaj za stjecanje potrebnog znanja o zdravstvenoj ispravnosti hrane i osobnoj higijeni osoba

  Ovaj tečaj se odnosi na sve osobe koje rade u proizvodnji i prometu hranom i vodom za ljudsku potrošnju, osim osoba u primarnoj proizvodnji. Tečaj je potrebno imati položen prije početka rada i obnavljati ga svakih pet godina.
  Kontakti davatelja usluge: Služba za epidemiologiju
  73,00 €
  i h

  Tečaj je reguliran Zakonom o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti (NN 79/07, 113/08, 43/09 i 130/17) i Pravilnikom o načinu i programu stjecanja potrebnog znanja o zdravstvenoj ispravnosti hrane (NN 116/2018).

  • Osobe koje na svojim radnim mjestima u proizvodnji ili prometu hranom i vodom za ljudsku potrošnju dolaze u dodir s hranom, a nisu navedene u popisu djelatnosti „Osnovni program“
  • Osobe koje polažu tečaj po proširenom programu slušaju teorijsku nastavu u trajanju od tri dana (ponedjeljak-srijeda), te nakon sedam dana (srijedom),  polažu ispit.
  • Za osobe koje obavljaju sezonske poslove u proizvodnji i /ili ugostiteljstvu, tečaj po proširenom programu provodi se putem odobrenih edukativnih materija.
  • Osobe koje su završile srednjoškolsko strukovno obrazovanje za prehrambeno-prerađivačka i ugostiteljska zanimanja imaju usvojena potrebna znanja za rad u svim djelatnostima i upućuju se na tečaj nakon pet godina od dana završetka strukovnog obrazovanja.
  • Osobe koje su završile sveučilišni diplomski studij ili specijalistički diplomski stručni studij iz područja: medicine, farmacije, sanitarnog inženjerstva, biokemijskog inženjerstva, prehrambenog inženjerstva, nutricionizma, biologije, biotehnologije i veterinarskih znanosti posjeduju potrebna znanja o zdravstvenoj ispravnosti hrane i osobnoj higijeni te su izuzete od obveze pohađanja tečaja (Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti NN 130/2017)

  Za sva dodatna pitanja, kontakt telefon je 225-710 i 225-716

  Tečaj možete prijaviti na e-mail: zz-epidemiologija@zzjzosijek.hr

  Pošaljite nam ispunjenu odgovarajuću upisnicu i potvrdu o uplati, a mi ćemo vam odgovoriti kada da dođete na ispit.

   
  0.0 0
  Napišite svoj osvrt Zatvori
  *
  *
  • Loše
  • Izvrsno
  *
  *
  *