Pretraga
Zavod
  Izbornik Zatvori
  Natrag

  Test intolerancije na hranu

  22 svi 2023

  Osjećate  nadutost, mučninu, bol u želucu, žgaravicu? Muče vas  hemoroidi, loša probava, umor, glavobolje, migrene, problemi s tjelesnom masom,  promjene na koži?

  Procjenjuje se da 20-40 % populacije ima  odgođenu alergiju na hranu, tj. intolerantni su na određene namirnice. Takve  alergije na hranu nisu odmah očite, ali izazivaju niz odgođenih simptoma.

  Ako i Vi  imate  neke od navedenih simptoma  savjetujemo vam napraviti test intolerancije na hranu. To je laboratorijski test kojim se iz  venske krvi određuje prisutnost specifičnih antitijela (IgG) na određene vrste namirnica. 

  U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije rade se 2 testa intolerancije na hranu:

  – test na 44 namirnice (130,00 €)
  – test na 88 namirnica (200,00 €)
  – interpretacija Testa intolerancije i eliminacijska dijeta (66,36 €)

  Na raspolaganju vam je i savjetovanje našeg stručnog tima, te nutricionistički savjeti koja će Vam pomoći korigirati i unaprijediti vašu  prehranu. Uz primjenu individualne eliminacijske dijete, riješiti ćete se neugodnih simptoma, što u konačnici doprinosi boljem zdravlju i kvaliteti života.

  Sve dodatne informacije možete dobiti od voditeljice Nutricionističkog savjetovališta Ivane Sović, magistre nutricionizma (tel. 031 225 776; e-mail: zz-ekologija-nutricionizam@zzjzosijek.hr) ili nas posjetite u Krežminoj 1, Osijek 


  Komentari
  Objavite svoj komentar Zatvori