Pretraga
Zavod
  Izbornik Zatvori

  Spojnica oka (konjuktiva)

    Uzimanje uzorka

  Za bakteriološku pretragu se obrisak spojnice oka uzima sterilnim navlaženim brisem. Preporuča se uzeti obriske obje konjunktive pomoću odvojenih briseva iako je samo jedno oko zahvaćenom infekcijom jer obrisak neinficiranog oka služi kao kontrola s kojom se uspoređuju izolati inficiranog oka.

    Transport

  Odnijeti uzorak odmah u laboratorij (unutar 2 sata). Ako se uzorak ne može odmah odnijeti u laboratorij, treba uzeti bris u transportnoj podlozi i transportirati na sobnoj temperaturi na kojoj najdulje može ostati 24 sata.

    Opaska

  U našem laboratoriju moguće je detektirati i Chlamydia trachomatis kao uzročnika konjunktivitisa testom izravne imunoflourescence . Za taj test postoji komercijalno pripremljen set za uzimanje obriska konjunktive u kojem se nalazi deblji bris kojim se uklanja eksudat ili gnoj te tanji sterilni bris kojim se nježno, no čvrsto rotiranjem pobriše sluznica kapka. Uzorak se potom razmaže na priloženo stakalce, ostavi da se posuši na zraku kroz 5-10 minuta, fiksira metanolom i pošalje u laboratorij u zaštitnom omotu na sobnoj temperaturi. Uzorak se može čuvati 7 dana na 2-8ºC ili duže vrijeme na -20ºC.

  0.0 0
  Napišite svoj osvrt Zatvori
  *
  *
  • Loše
  • Izvrsno
  *
  *
  *
  0Types Available
  Ovaj proizvod je rasprodan.