Pretraga
Zavod
  Izbornik Zatvori
  Natrag

  Sistematski pregled djeteta prije upisa u 1. razred osnovne škole!!!

  06 ožu 2024

  Djeca koja su obveznici upisa u osnovnu školu školske godine 2024./2025. rođena su u razdoblju od 01.04.2017. do 31.03.2018. godine.

  Prije upisa u 1. razred obvezno je utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta školskog obveznika koje utvrđuje Stručno povjerenstvo svake osnovne škole. Stručno povjerenstvo čine liječnik školske medicine, stručni suradnici škole (pedagog, psiholog, defektolog) i učitelj određene škole.

  Pregled školskog liječnika uključuje cjelovit somatski pregled te utvrđivanje psihomotornog razvoja, socijalne i emocionalne zrelosti, također mjerimo visinu i težinu, opseg struka, krvni tlak i puls te provjeravamo vid i sluh.

  Djecu prijavljujete prema upisnom području kojem djeca pripadaju prema mjestu stanovanja (prebivalište).

   

  Postupak upisa:

  1. Naručivanje na preglede: Upis za preglede u 1. razred obavlja se putem aplikacije Terminko. Pregledi će se provoditi od ožujka do kraja lipnja 2024. godine, a termine ćemo postupno otvarati, kako biste svi na vrijeme obavili pregled.

  Na Terminku:

  • birate uslugu: upis u prvi razred osnovne škole
  • upišete školu kojoj dijete pripada i rezervirate termin, ukoliko ga nema, ostavite svoj mail i biti ćete obaviješteni čim se otvore novi termini, ljubazno Vas molimo da pričekate koji dan dok ne otvorimo nove termine.

  2. Laboratorijske pretrage: Prije liječničkog pregleda potrebno je izvaditi krv i urin u nadležnom laboratoriju, ovisno o liječniku kod kojeg se dijete liječi, TJEDAN DANA prije termina pregleda.

  • Dijete treba biti NATAŠTE
  • URIN ponijeti u bočici na vađenje krvi.

  Laboratorijske pretrage uključuju:

  probir na sideropeničnu anemiju, probir na porodičnu hiperkolesteremiju, i probir na proteine u urinu

  E-uputnicu ćemo izdati nakon vašeg naručivanja na pregled na Terminku te će ista biti u laboratoriju.

  Nalaz ne morate podizati!

  3. Ostala dokumentacija: Ponijeti potvrdu o stanju zubi od stomatologa- ZUBNA PUTOVNICA, ponijeti zdravstvenu iskaznicu i cjepnu knjižicu.

  • Donijeti izvod iz zdravstvenog kartona djeteta (zatražiti od izabranog liječnika/pedijatra gdje se dijete liječi)
  • Donijeti ostalu zdravstvenu dokumentaciju kao što su otpusno pismo iz rodilišta (ako imate), hospitalizacije, nalaze specijalista ako boluje od nekih kroničnih bolesti, alergija…) 

  4. Online obrazac za roditelje: Ispunite online obrazac za roditelje koji se nalazi se na četvrtom koraku rezervacije termina na Terminku

  5. Dolazak na pregled: Dijete treba doći na pregled s jednim od roditelja/staratelja (u točno zakazanom terminu) 

  6. Cijepljenje: Nakon obavljenog pregleda, ukoliko je dijete zdravo cijepit će se protiv dječje paralize te ospica, rubeole i zaušnjaka (IPV+MPR)

  Komentari
  Objavite svoj komentar Zatvori