Pretraga
Zavod
  Izbornik Zatvori
  Natrag

  Prevencija ovisnosti o alkoholu, kockanju i novim tehnologijama na području Osječko-baranjske županije ‼

  09 stu 2023
  Danas je održana dodjela nagrada u sklopu natječaja za najbolji edukativno-informativni video na temu ovisnosti kao jedna od aktivnosti projekta Prevencija ovisnosti o alkoholu kockanju i novim tehnologijama na području Osječko-baranjske županije.

  Projekt je financiran sredstvima Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske, ukupne vrijednosti 58 398,04 EUR, a uz Nastavni zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije, partner na projektu je i udruga za borbu protiv ovisnosti "Ne-Ovisnost".

  🎯Ciljevi projekta su: (1) sprječavanje i suzbijanje ovisnosti o alkoholu, kockanju i novim tehnologijama među djecom i mladima te povezanog rizičnog ponašanja, (2) unaprjeđenje provedbe liječenja ovisnika o alkoholu, kockanju i novim tehnologijama te (3) provođenje mjera i aktivnosti usmjerenih na zaštitu zdravlja navedenih skupina u cilju smanjenja štete, podizanja kvalitete života te smanjenja stigmatizacije. Ciljevi se postižu projektnim aktivnostima: anketiranjem učenika osnovnih i srednjih škola na temu ovisnosti, radionicama za zdravstvene djelatnike i ciljane skupine- učenike, roditelje i prosvjetne djelatnike, pisanjem priručnika, pokretanjem platforme e-savjetovanje i aktivnostima podizanja svijesti javnosti kao što je izrada informativno-edukativnog videa.

  Na natječaju je pobijedila Gimnazija Antuna Gustava Matoša iz Đakova, a sudjelovale su i: Srednja strukovna škola Antuna Horvata, Đakovo, Osnovna škola Svete Ane iz Osijeka, Tehnološka škola i prirodoslovna gimnazija Ruđera Boškovića Osijek te III. gimnazija Osijek. Čestitamo pobjednicima i zahvaljujemo se svima na sudjelovanju 👏👏👏👏
  Poveznica za nagrađeni video:

   
   
   
   
   
  Komentari
  Objavite svoj komentar Zatvori