Pretraga
Zavod
  Izbornik Zatvori

  Deratizacija, dezinfekcija i desinsekcija

  Usluge provođenja mjera dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije izravno građanima pojedincima, tvrtkama i ustanovama, kao i usluge determinacije (određivanja) vrsta zdravstveno značajnih životinjskih organizama (napasnika, štetnika i prijenosnika uzročnika bolesti).
  Ako želite prostor osigurati bez patogenih mikroorganizama, suzbiti kukce štetnike ili glodavce u stanovima, okućnicama, poslovnim prostorima, skladištima te bližem okolišu ili ako niste sigurni s kojim štetnikom ili napasnikom ste u doticaju, možete nam se obratiti pozivom na broj telefona Službe za DDD - 031 225 721 radnim danom u vremenu od 07:00 do 15:00 sati ili nam pišite na adresu elektroničke pošte: zz-ddd@zzjzosijek.hr.
  0,00 €

  Determinacija štetnika ili napasnika

  Služba za DDD se bavi determinacijom (određivanjem) vrsta zdravstveno značajnih životinjskih organizama (napasnika, štetnika i prijenosnika uzročnika bolesti). Ako niste sigurni s kojim štetnikom ili napasnikom ste u doticaju, možete nam se obratiti pozivom na broj telefona Službe za DDD - 031 225 721 radnim danom u vremenu od 07:00 do 15:00 sati ili nam pišite na adresu elektroničke pošte: zz-ddd@zzjzosijek.hr.. Uzorak zdravstveno značajnog kukca ili paučnjaka možete nam dostaviti radi determinacije vrste.

  Provedba DDD mjera

  Patogeni mikroorganizmi, kukci štetnici i glodavci u području komunalne higijene i javnog zdravstva nepoželjni su i mogu biti opasni za zdravlje kad nasele stambene i poslovne prostore.

  Služba za DDD Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije pruža usluge provođenja mjera dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije izravno građanima pojedincima, tvrtkama i ustanovama, kao i usluge determinacije (određivanja) vrsta zdravstveno značajnih životinjskih organizama (napasnika, štetnika i prijenosnika uzročnika bolesti).

  Za obavljanje navedenih poslova Služba posjeduje Rješenje Ministarstva zdravstva o ispunjavanju uvjeta za obavljanje djelatnosti obvezatne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije kao mjere za sprječavanje i suzbijanje zaraznih bolesti pučanstva.

  Prema Zakonu o zaštiti pučanstva

  od zaraznih bolesti (NN 79/07, 113/08, 43/09, 130/17, 114/18, 47/20, 134/20, 143/21) obvezne DDD mjere zaštite pučanstva od zaraznih bolesti provode se u građevinama, postrojenjima, prostorima, prostorijama, na uređajima i opremi osoba koje obavljaju gospodarske djelatnosti i u djelatnostima na području zdravstva, odgoja, obrazovanja, socijalne skrbi, ugostiteljstva, turizma, obrta i usluga, športa i rekreacije, objektima za javnu vodoopskrbu i uklanjanje otpadnih voda te deponijima za odlaganje komunalnog otpada, u djelatnosti javnog prometa, u i oko stambenih objekata, na javnim površinama i javnim objektima u gradovima i naseljima te drugim objektima od javnozdravstvene i komunalne važnosti.

  Provođenje obveznih DDD mjera obvezna su osigurati trgovačka društva, ustanove i druge pravne te fizičke osobe koje obavljaju djelatnost osobnim radom i pojedinci vlasnici, posjednici ili nositelji upravljanja objektima.

  0.0 0
  Napišite svoj osvrt Zatvori
  *
  *
  • Loše
  • Izvrsno
  *
  *
  *